ثبت آئین «حسن حسین» بیدخت

آئین عاشورائی «حسن حسین» بیدخت در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید

به گزارش بیدخت نیوز، در هفتمین شب از ماه محرم در راستای رونمایی از آیین های عاشورایی ثبت شده شهرستان گناباد از مراسم حسن حسین شهر بیدخت رونمایی شد
فرماندار گناباد گفت: : بعد حماسی و تاثیرگذاری واقعه عاشورا بر زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موجب بیداری مسلمانان در برابر مستکبران و ظالمان و اعتلای شیعه در جهان شده و آیینهایی همانند واویلای روستای مند و حسن حسین شهر بیدخت در بعد فرهنگی موجب زنده نگهداشتن این قیام در بین مردم شده است.
دکتر محمد علی نبی پور در آیین رونمایی عاشورایی مراسم مذهبی و فرهنگی حسن حسین بیدخت در مسجد جامع در جمع مردم افزود :يكی از ابعاد مهم پژوهش در فرهنگ عاشورا بعد حماسی و اسطوره‌ای است. ظرفيت‌های حماسی واقعه عاشورا به‌دليل جنبه‌های عدالت طلبانه و وجود شجاعت، مظلوميت باعث اثار فرهنگی وایین های هم چون حسن حسین شده است .f66e0eab4b974656feab974a5ac01c72

وی افزود: بیدخت بدلیل سابقه کهن از قدیم الایام دارای مراسم مذهبی بوده ویکی از مراسم ها ایین حسن حسین بوده که امروز جز اثر معنوی در کشور به ثبت رسیده که باید توسط مردم ودولت حفظ گردد وبه این ایین احترام وزنده نگه داشته شود
نبی پور افزود: ایین حسن حسین به عنوان یک اثر تاریخی ویک واقعه فرهنگیبه نام این منطقه در کشور ثبت شده و هدف از ثبت ملی زنده نگه داشتن این اثر معنوی می باشد.
فرماندار گناباد گفت: شیعیان به دستور اولیای دین بویژه امامان بعد از امام حسین(ع) برای زنده نگه¬داشتن اهداف امام و فرهنگ عاشورا کوشش می¬کنند.و مراسم و آیین سوگواری حسینی با توجه به فرهنگ هر منطقه انجام می¬شود.
فرماندار گناباد افزود: آشناشدن با ابعاد مختلف نهضت حسينی برای شيعيانی كه زير بيرق اين امام به عزاداری می‌نشينند مهم است؛ چراكه اين شناخت منجر به ايجاد ابعاد متفاوتی از عزداری و سيل خروشان و جوشان عزاداری و شور حسينی شده است

وی افزود:روحانیون ،بزرگان واندیشمندان به صورت تحلیلی به ابعا د واقعه عاشورا می پردازند و ایین های هچون حسن حسین برای جوشش در بین مردم شور ایجاد می کنند واین شور حسینی باعث زنده نگه داشتن واقعه وتفکر وتامل درباره حادثه عاشورا می باشد.

7dd26ffe380e3c11adc6169f24f21de4
آقایان مهندس محمد میر بیدختی، دکتر محمد علی نبی پور، علیرضا شناسایی، … ، و حاج عبدالولی امینی بیدختی

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد در این مراسم گفت: شهرستان گناباد با قدمت دیرینه از فرهنگ غنی برخوردار است و در این بین آیین های محرمی جایگاه خاصی در بین اهالی این شهرستان از دیرباز داشته است.
علیر ضا شناسایی افزود : آیین های عزاداری در محرم و صفر با جلوه های خاص در فرهنگ مذهبی این شهرستان جایگاه ویژه ای دارد و زمینه ساز شکل گیری مجموعه ای از سنت های ارزشمند شده است که به عنوان میراث معنوی نسل به نسل منتقل شده است.
وی در این مراسم خاطرنشان کرد: ثبت این آثار را رسالت سازمان در جهت حفظ این آیین ها دانست و گفت در همین راستا تاکنون 8 آیین محرمی و عاشورایی شهرستان گناباد در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
همچنین آیین نخل گردانی نوغاب و روستاهای رهن، ریاب و قصبه شهر، شبیه خوانی ریاب و نوغاب شهرستان گناباد سال 1391 در فهرست آثار معنوی ایران ثبت شدند.

منتشرشده به‌دست در کوچه های بیدخت

به عنوان یک بیدختی متولد سال 1328 خورشیدی سعی دارم خاطرات و دانسته های خود در باره بیدخت چند دهه پیش را بازگو کنم. به عنوان چاشنی، برخی مطالب کوتاه دینی، فرهنگی و ادبی نیز اضافه می شود. عکس های قدیمی نیز جایگاه خاص خود را دارند. البته از آنجا که سرگرم نگارش و تالیف مجموعه کتاب های «زیر آسمان بیدخت» (که جلد اول آن با عنوان "کربلائی ملا اسدالله، خادم الفقرا" و جلد دوم آن با عنوان "بیدخت در گذر زمان" منتشر شد ) هستم، درج مطالب مربوط به بیدخت قدیم کمتر شده است چراکه ترجیح می دهم آنها را ابتدا در مجموعه ی مورد نظر انتشار دهم. در ادامه ی راه، همواره نیازمند راهنمائی و همکاری دوستان و همشهریان عزیز هستم؛ انشاءالله دریغ نخواهند ورزید.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: